dekanta, warszawa

Dobre miejsce, między pl. Konstytucji a centrumem. W środku bardzo elegancko, obsługa szybka, kibel pierwsza klasa.

Trafiliśmy przypadkiem, bo we wszystkich “naszych” knajpach w okolicy pocałowaliśmy klamkę i weszliśmy do pierwszej otwartej. Kuchnia w zasadzie polsko-bawarska, ale nie ciężka. Dania główne pyszne, a z makaronów zwłaszcza tagliatelle w sosie śmietanowym z borowikami — słodkawe, ślinotok na samo wspomnienie. Osoby z ograniczoną pojemnością wychodzą zadowolone po porcji dla dzieci, panowie mogą trafić na zacną promocję piwa. Zimne przystawki fajne, od smalczyku po karpaczio; ciepłe jakoś mi mniej. Zaskakująco tanio i dobrze.

Update: pyszne ciastko czekoladowe z wiśnią.

Warszawa, ul. Marszałkowska 55/73, tel. (0 22) 622 45 94
http://www.dekanta.pl/

2 thoughts on “dekanta, warszawa”

  1. Ja tylko tak analnie chciałem zauważyć, że tagliatelle to ani polska ani bawarsa potrawa.

  2. tagiatelle to rodzaj makaronu, a nie potrawa, natomiast dodatkiem byly borowiki – grzyby jak najbardziej polskie.

Dodaj komentarz